SAPMI PARK Hjemmeside Epost
Sapmi Park, Adresse: Porsangerveien 1, 9730 Karasjok
Telefon: (+47) 78468800 Telefax: (+47) 78468801

Velkommen til Sapmi Park
Sápmi Park, presenterer den samiske kulturen og historien på en engasjerende, lærerik og underholdene måte. Uansett om du er på ferie, konferanse eller møte så har vi noe og tilby deg/dere. Sápmi Park ligger sentralt i Karasjok som er en samebygd med ca. 3000 innbyggere. Med sine anerkjente samiske institusjoner og levende samisk kultur er Karasjok samenes "hovedstad" i Norge. Karasjok er en tospråklig kommune hvor 90 % snakker samisk og det finnes om lag 60.000 reinsdyr på høst- og vinterbeite i Karasjok kommune.

Her på Sápmi Park viser vi Stálubáktii - Det Magiske Teater. Vi har Siida -sameleir og Turistinformasjon. Vi selger Duodji og her hos oss finner du Suvenirbutikk med sin egen Sølvsmie. Om sommeren kan du også møte rein på nært hold i Parken. Våres dyktige og erfarne guider tar deg med på et uforglemmelig reise i Sapmi. De skal ta dere med storm med sin gjestfrihet, historiske kunnskaper, gode fortellinger og joik. Vi tilbyr tre typer pakker både for grupper og individuelle: Stalubákti (Det Magiske Teateret) med siida, Guidet rundtur i siida med Stalubakti og Stalubákti, guiding i siida og underholdning med joik.

Stalubákti (Åndenes Fjell)
Stalubákti en unik forestilling som har tatt tusener av gjester med storm! En noaidi – en gammel lærd – forteller om samenes førkristne tro rundt skapelsen, livet og døden og hvordan alt henger sammen. Forestillingen er lagt opp med innledning som forteller om dagens samfunn. Deretter inviteres gjestene inn til den gripende forestillingen hvor handlingen brer seg ut på scenen foran dem og videre ut i rommet, hvilket gir en tredimensjonal effekt. Historien brer seg utover fra filmlerretet og videre ut i kino salen og gir deg en følelse av å befinne deg midt inne i handlingen. Kansje kan historien bidra til å forstå din egen plass i naturen og verden omkring. Etter forestillingen vandrer gjestene fritt rundt i parkens ulike ute områder hvor man finner en levende kulturpark. Forestillingen vises på 8 språk etter bestilling; tysk, engelsk, fransk, spansk, italiensk, japansk, norsk og samisk. Ønsket klokkeslett og språk bør bestilles på forhånd.

Storgammen Restaurant
Ved siden av reinkjøtt og multebær kan det samiske kjøkken by på mange retter av fisk, vilt og bær. Besøket i Sápmi Park er ikke komplett uten et samisk måltid! Storgammen er et enestående spisested midt i Sápmi Park. Gammen er bygget etter inspirasjon av fire tradisjonelle gammer og har plass til 120 gjester. Her sitter du på myke skinnseter rundt ildstedet. Bållukten blander seg behagelig med duften fra de samiske rettene som serveres og atmosfæren er lun og hyggelig. Et helt spesielt måltid i unike omgivelser!For åpningstider og ytterligere informasjon se vår hjemmeside eller ta kontakt.

Hjertelig velkommen!


Vis større kart