(NB! Annonsen har gått ut på dato)

FARGEKLATTEN VEITA Hjemmeside 
Fargeklatten Veita, Adresse: Sjøgata 38A, 8480 Andenes
Telefon: +(47) 97760020


Vi ønsker deg velkommen!

... enten du velger å bo i Veita - et typisk Nord-Norsk fiskerbondemiljø fra 1800- tallet - eller overnatting i de moderne leilighetene "Kristina" eller "Beathe". Uansett blir du mottatt av søte gardiner og myke, gode senger. Sengetøyet har tørket i vinden - det lukter himmelsk!

Bygningene i Veita er et godt eksempel på hvordan arbeiderklassen bodde i fiskeværet Andenes for godt og vel 150 år siden. Boligene i dette området stod tett sammen, og var spartanske i stilen. Historisk kildemateriale, bl.a. fra folketellinga i 1900, forteller at "Veita" en gang bestod av tre hovedbruk og fjorten underbruk. Husene var på denne tida tilholdssted for hele 112 mennesker! Det bekrefter at det bokstavelig talt var trange kår her.

Se også: Nå får du det beste av det Nord-Norske. Gå inn på nettbutikken, og se på nyhetene.

NB! Overnatting kan bookes direkte på Fargeklatten.no.


Velkommen til nyrenoverte bygninger og et tilbud med rimelig overnatting i historiske rom til turister og besøkende på Andenes. Vi holder til midt i sentrum ved Andenes havn i Andøy kommune. Øya er kjent for sine vidstrakte myrer, hvite strender og spisse fjell, midnattssol og romforskning. Her kan du dra på Hvalsafari, beundre fuglene på Bleiksøya, dra din egen middag opp av havet, eller oppleve Hisnakul, Polarmuseet, Øymuseet, kunstverksteder, spennende båtsafari - og ikke minst trivelige spisesteder. For deg som ønsker egenaktivitet i naturen kan vi tilby leie av sykkel m/diverse utstyr. Vi leier også ut telt og fiskestenger.

"Almahuset" er spesielt egnet for familier og små grupper. Vi har 4 soverom med til sammen 8-10 liggeplasser. Godt utstyrt kjøkken med spisestue. Stue, dusj og bad. Veita er også egnet til små møter, kurs og selskaper.

Nyhet! Leiligheten "Kristina" består av egen inngang fra sjøgata, flott utsikt over havnen, stue med kabel-TV, peis, trådløs høyhastighets internett-tilknytning, dobbel sovesofa, velutstyrt moderne kjøkken og bad med dusj, garderobe, og 2 soverom - 6 sengeplasser.

Hos oss kan du velge overnatting i "Almahuset" eller leiligheten "Kristina" (ny 2009). Alle enhetene ligger i sjøgata på Andenes bare 5 minutters gange fra Hval- og Nordlyssenteret. Resepsjon/Innsjekk for alle enheter: "Tellahuset".

Tellahuset: fra 1882 er åpen hele året, og er i dag "Den perfekte gavebutikken". Et sted du bare må besøke, her finner du det meste, serviser, smykker, strikkeprodukter, kunst- og handverksprodukter. "Galleri Fargeklatten" har nye kunst-utstillinger hver måned.

Almahuset: fra 1851 brukes i dag til utleie av enkeltrom, dobbeltrom, familierom eller hele huset på dag- og ukebasis, hele året. Her får du en opplevelse av å bo i et historisk miljø med antikvitetsmøbler fra 1800 tallet, samtidig som du har både TV og trådløs høyhastighets internett-tilknyttning. Almahuset er kjent for gode senger og flott utsikt over havnen.

Hildahuset: fra 1889. "Aktivitetshuset". Hildahuset benyttes til div. utstillinger, kåserier, diktopplesninger, m.m. Til jul bruker det lokale næringslivet det til utstilling- og salgslokale for julepynt og juleprodukter. Da går det på folkemunne som "Julehuset".

Adreassenbua: fra 1826. I dag "Omd torvmuseum". Her viser vi i form av redskaper og bilder, historien om torvingen på Andøya. Her er i tillegg redskaper som ble brukt av fiskerbonden/budeia. Den opprinnelige gruven bygd i 1826 står der enda, og ble brukt til å koke Løyp (kokt fiskeavfall brukt til dyrefor). Den ble også brukt til å koke/vaske klær, smedarbeid, og som baderom.

Heggelundbrua: fra 1700 tallet. Opprinnelig en rorbu i havneområdet - ble flyttet hit en gang på 1800 tallet og da brukt som bolig. Her viser vi i form av møbler og redskaper, hvordan de levde på den tiden, med trange kår og stor familie.

Nicolaisenbua: Denne stod først på Torgbakken og har vært røstet mot sjøen tidligere. Fiskerne hadde derfra god utsikt mot kanalen og utrorplassene. Fremdeles finnes stiftemerker fra den tida da en av kortveggene fungerte som oppslagstavle for kunngjøringer.


For mer informasjon ta kontakt eller se vår hjemmeside.

Hjertelig velkommen!

Vis større kart