FRIISGÅRDEN Hjemmeside Epost
Friisgården, Adresse: 8380 Ramberg
Telefon: 76093000

Velkommen til Friisgården Bokkafé & Gjestgiveri!
Friisgården ligger på Ramberg i Flakstad kommune. Ramberg er et perfekt utgangspunkt for å oppleve den ville naturen i Lofoten. Det er også et godt utgangspunkt for å besøke ulike severdigheter. Det må også nevnes at det er på yttersia av Lofoten du får den største fisken og på Ramberg har du muligheten til å være med på arrangerte båtturer eller leie båt.

Overnatting
Friisgården har 3 rom til utleie. Rommene ligger alle i andre etasje og våre gjester sier at de sover svært godt i dette gamle huset. Rommene leies ut ferdig oppredd med nyvasket sengetøy og håndklær. Mellom soverommene er det oppholdsrom der man kan sitte og tenke over dagens opplevelser i Lofoten, eller lese en god bok. Det er tilgang på dusj og wc.

Restaurant
På Friisgården kan du få både frokost, middag og kvelds. Dersom du leier rom og vil ha frokost ønsker vi at du bestiller dette kvelden i forveien. Hva som er på menyen avhenger av hvilke råvarer som er tilgjengelig fra lokale fiskere og bønder. Vi prøver å ha en meny som inneholder tradisjonell mat fra distriktet. Vi har også bacalao som baserer seg på lokale råvarer. Hvalkjøtt er et fast innslag på menyen.

Pub
Friisgården har en pub med alle rettigheter. Åpningstiden er begrenset til kl. 24:00 av hensyn til våre overnattingsgjester.

Aktiviteter
De fleste som besøker Lofoten kommer hit på grunn av den fantastiske naturen. Det er gjort en godt arbeid med å merke turløyper i hele Lofoten og vi anbefaler besøkende å benytte disse. Friisgården ligger ved foten av et fjell som heter Moltinden, som rager 696 meter over havet. På vei opp mot toppen kan du stoppe på Nubben. Den er 239 meter over havet og gir en flott utsikt mot både norskehavet (yttersia) og Vestfjorden (innersia) av Lofoten. Turen opp på nubben tar ca. 30 minutter i rolig gange.

Lofoten er synonymt med fisk, og her er flotte muligheter for å fiske både fra land og fra båt. På Ramberg kan du leie en småbåt eller melde deg på arrangerte fisketurer med større båt som tar deg lengre ut på havet.

På Ramberg kan du ellers få leid både sykkel og kajakk.

Lofoten har et rikt kulturtilbud, herunder museer, severdigheter, gallerier og musikkarrangementer. Noen av de mest besøkte severdighetene ligger i Flakstad kommune. Vi kan nevne Smeden i Sund, Glasshytta på Vikten, Fiskeværet Nusfjord og brukskunstneren Johs Røde på Ramberg.

Om sommeren arrangeres det også en rekke festivaler.


For ytterligere informasjon se vår hjemmeside eller ta kontakt.

Hjertelig Velkommen!


Vis større kart